Fredag
30
November 2018
Tryckhallen i Hwitans Trädgård Falkenberg

Sisters of Jazz

Projektet ”It’s All About the Ladies” är en hyllning till de gömda, glömda kvinnliga instrumentalister, kompositörer, tonsättare och textförfattare inom jazzen, som kanske inte riktigt fått det rampljus de förtjänat under sin levnadstid: Mary Lou Williams, Kay Swift, Nancy Hamilton, Dorothy Fields, Marian McPartland, Peggy Lee, Ann Ronell mfl. Många av dem är viktiga stilbildare inom jazzen och som i sin tur banat väg för andra samt varit mentorer för flera av de jazz ikoner vi anser vara jazzens förebilder idag: Miles Davis, Dizzy Gillespie mfl.
Jazzsångerskan, kompositören och textförfattaren Anna Pauline fick 2014, i egenskap av bandledare, i uppdrag att sätta samman ett band enbart bestående av kvinnliga musiker till en konsert under Internationella Kvinnodagen samma år. Konserten, som blev en succé, ledde till nuvarande ”Sisters of Jazz”, ett band med etablerade, professionella kvinnliga musiker från både Danmark och Sverige. Sedan starten 2014 har bandet synts på turnéer i Sverige, Danmark och Tyskland och fått idel lovord och fina recensioner.
Anna Pauline Andersson, sång
Pernille Bévort, altsax – Lis Wessberg, trombon
Catrine U. Frölund, piano – Ida Hvid, bas
Cornelia Nilsson, trummor
Plats: Tryckhallen i Hwitans trädgård. Ingång via Ågatan.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info på: www.jazzbluesfalkenberg.se

Biljetter & tider

Fredag 30 November 2018 20:00 Boka hos Ticketmaster
Boenden närmast Tryckhallen i Hwitans Trädgård natten mellan 30 November och 1 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tryckhallen i Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sisters of Jazz, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober