• Evenemang idag
Lördag
13
April 2019
Katrinebergs Folkhögskola Falkenberg

Bortbytingen

Bortbytingen – en modern och lite läskig saga
av Selma Lagerlöf fritt tolkad av Rikard Lekander.

En mamma och en pappa är väldigt upptagna med viktiga saker. De försöker följa alla möjliga tips om hur de ska få mer tid för familjen. Smarta inredningstips för att få ordning på alla saker och kläder hemma. Matlagningstips för att alla ska må bra och hålla sig friska. Det är stressigt för dem med allt som måste göras och alla tips som ska följas.
Nu har de fått ett tips om att skogspromenader ska vara rogivande. Men till och med när de ger sig ut på skogspromenad låter de sig störas av sina telefoner. Och så händer det som inte får hända. De glömmer barnvagnen med sitt lilla barn i skogen! Och värre blir det. När de hittar vagnen är det inte deras barn som ligger där utan… en trollunge! Ett troll har tagit deras barn och lagt dit sitt. De har fått en bortbyting! Alla försök att hitta deras barn är förgäves. Vad ska de göra nu? Behålla trollet eller...kanske…göra sig av med det? Och hur ska människobarnet överleva bland trollen?
I den här uppsättningen är Selma Lagerlöfs klassiska novell förlagd till modern miljö. Kvar är magin och sagans metaforer, men omstöpt till en urban fantasy-historia. Precis som i sagans värld så är det inte givet att föräldrar är helt goda, inte heller att troll är helt onda eller att barn är helt barnsliga. Snarare tvärtom. Men en sak är säker, hur vi behandlar andra kommer förr eller senare påverka oss själva. Det är ett lika aktuellt faktum nu som när sagan skrevs för mer än hundra år sedan.
En samproduktion med REGIONTEATERN BLEKINGE KRONOBERG
Rekommenderas för barn över 6 år! (Men det är klart du som känner ditt barn bäst)
Information om arrangemanget:
Föreställningen börjar kl 14.00
Onumrerade platser i aulan på Katrinebergs Folkhögskola
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Teaterförening

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

98 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Katrinebergs Folkhögskola). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Bortbytingen, Katrinebergs Folkhögskola

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Maj