• Evenemang idag
Lördag
25
Maj 2019
Falkenberg

Smaka på Kattegattleden - Falkenberg - Start kl. 13.00

Smaka på Kattegattleden - Falkenberg
Häng med på en cykeltur i behagligt tempo med välmående i fokus. Vi färdas genom ett härligt saltstänkt landskap. Havet är alltid nära men vi tar oss också fram längs grönskande åkrar och ängar. Du kommer få smaka på några av Falkenbergs alla närproducerade och förädlade godsaker. Som ost, pizza, choklad, kaffe och annan smarrig dryck, allt inramat av nya vänner och sköna miljöer.

Start:
Samling och start sker från Falkenberg Strandbad kl. 13.00. Karta och information fås på plats.
Rundan är totalt 16 km och beräknas ta ca 6 h att cykla inkl. stopp.
Önskar Ni hyra cykel kontakta Falkenbergs Turistinformation för tips på cykeluthyrare.
Våra stopp:
Skrea Ost
Skrea Ost är ett gårdsmejeri där du kan tappa upp ohomogeniserad mjölk i glasflaska, köpa yoghurt i lösvikt och välja bland ett fantastiskt utbud av ostar; hårdost, mjukost, kittost, mögelost, grillost och färskost. Alla produkter är KRAV-certifierade och görs på granngården Kullsgärdes ekologiska mjölk. På vårt stopp kommer vi få en guidad tur av Monica Bondesson och såklart kommer vi få provsmaka ett gäng med goda ostar.
Prostens Pizza
På Skrea Backe, just vid sitt eget hus, huserar Lisa Lemke och Marcus Nordgren. De älskar att göra pizza och de gör det på sitt eget sätt, på bra lokala råvaror och massor av kärlek. Pizzorna är i romersk stil och gräddas i vedeldad ugn och avnjuts i trädgården eller den charmiga lilla restaurangen. När vi anländer slår vi oss ner i växthuset och här bjuds på alkoholfri dryck och en muntlig pizzakurs. Sedan äter vi försvinnande goda pizza slices i olika smaker.
Båta Kåsan
Nästa stopp gör vi vid en avskild bit av kusten, här har vi havet och stranden för oss själva. Nästan. Henrik från Suseå Choklad och Daniel från Slöinge Kafferosteri kommer möta oss här och bjuda på en kaffe- och chokladprovning som garanterat kommer göra dina smaklökar lyckliga.
Mer om Suseå Choklad
Mitt i Falkenberg finns ett mecka för chokladälskare. I den egna produktionen görs praliner av utsökt choklad i en mängd spännande smaker. Dessa godbitar köper du i butiken på Storgatan och här finns också delikatesser från andra lokala producenter.
Mer om Slöinge Kaffe
Slöinge Kafferosteri är ett så kallat mikrorosteri som endast rostar specialkaffe. Här handlar du inte bara en böna eller malet kaffe. Här handlar du också med gott samvete. Nästan allt kaffe är ekologiskt odlat och kommer till Falkenberg med så få mellanhänder som möjligt. I sortimentet finns även omsorgsfullt framtagna teer och kombucha.
Falkenberg Strandbad
Falkenberg Strandbad har havet som granne och i detta fantastiska hotell och spa finns inte mindre än tre restauranger. Vårt sista stopp blir en After Bike just här, i denna sköna miljö. Här varvar vi ner, umgås och pratar en stund om dagens upplevelser. Du blir bjuden på ett svalkande glas och är du mer hungrig är det bara att fortsätta till restaurangen.
För mer info och övriga rundor längs Kattegattleden se: www.smakapakattegattleden.se

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

128 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkenberg). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Smaka på Kattegattleden - Falkenberg - Start kl. 13.00, Falkenberg

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Augusti