• Evenemang idag
Lördag
27
Juli 2019
Hwitans Trädgård Falkenberg

Rootsy Summer Fest - day 2

”Rootsy Summer Fest” en tvådagarsfestival, dag 2: lördag 27 juli
Hwitans trädgård (utomhus). Ingång via Ågatan

Kl. 17.30 - ca 23.30
Judah & the Lion
När Judah & the Lion var här på turné 2015 höll de på att slå igenom totalt hemma i USA och vi pratade om att det kanske var sista chansen att se dem här, åtminstone på mindre scener. Och visst fick vi rätt. Det blev precis så, nu är det normalt stora arenor som gäller. Men till vår stora glädje hade vi ändå fel. Judah & the Lion älskade att turnera i Rootsyland och i strid med alla marknadsstrateger och räknenissar insisterade de på att komma tillbaka till Sverige och Rootsy för några spelningar i juli! Och de gör det med den alldeles färska plattan "Pep Talks" i bagaget.
Redan med debutalbumet "Sweet Tennessee" från 2013 placerade sig Judah & The Lion topp 20 på flera Billboard-listor. Med uppföljaren "Kids These Days" från 2014 är växte bandet ytterligare för att fullständigt explodera med 2016 års "Folk Hop N' Roll" med hits som "take It All Back 2.0" (över 46 miljoner streams på Spotify) och "Suit And Jacket" (över 34 miljoner streams).
Judah har förmågan att skriva låtar som gör det omöjligt att sitta still, eller för den mer blygsamme åtminstone att stampa takten till. Bandet kan liknas med det brittiska fenomenet Mumford & Sons, utan att för den delen på något sätt tappa det autentiska och ärliga som finns i den djupt rotade amerikanska folkrocken.
Likt Mumfords stora amerikanska förebild Old Crow Medicin Show, har Judah & The Lion kvalitéer som tar oss tillbaka många år i tiden i den musikaliskt alltid pulserande och heta södern. Judahs kärlek till just södern, bluegrass och country finns där med besked, ackompanjerat av klara influenser från dagens hiphop och popkultur. Judah & The Lion är den perfekta symbiosen av hittig, ungdomlig energi och osviklig känsla för traditionen. Inte helt olikt de omåttligt populära landsmännen i The Avett Brothers.
Overall, Judah & the Lion's Kids These Days CD garners 4.5 out of 5 stars. All the band members deliver on vocals and harmonies. It is recommended for fans and listeners of Americana, bluegrass, alternative, folk, country and acoustic singer-songwriter music. There is something in it for everybody. Well done boys.
Jesper Lindell
First Aid Kit-vännen Jesper Lindell debuterade med EP:n ”Little less blue” för två år sedan och skapade ett eko i musiksverige. Jan Gradvall hyllade skivan i Di Weekend och drog paralleller till ”en ung, vig och karatesparkande Van Morrison”. Medan systrarna Söderberg i First Aid Kit, som körade på singeln ”Moving slow”, sa att de önskade att de själva hade skrivit låten.
Efter framgångarna med EP:n fortsatte Jesper med föreställningen ”Who By Fire”, den First Aid Kit-organiserade hyllningskonserten till Leonard Cohen som förevigades utav SVT och spelades för utsålda hus. Jesper framförde där Cohen-klassikern “Chelsea Hotel #2” tillsammans med First Aid Kit – samt “So Long, Marianne” med Annika Norlin, Loney Dear och Frida Hyvönen. Därtill framförde Jesper både “Moving Slow” och sin Cohen-tolkning i TV4:s Nyhetsmorgon.
Sen blev han signad av ett stort bolag, med löftet om att inte behöva passa in i någon mall. Men i slutändan handlade det bara om en jakt på nästa hit. Till slut valde Jesper att lämna storbolagsbranschen, nu har han friheten att skapa vad han vill, utan att det finns några måsten.
Den 24 maj släppte Jesper sitt första fullängdsalbum ”Everyday Dreams”. Det är resultatet av ett långt och hårt arbete. Ett enträget slit för att skapa något eget och unikt– och en kamp för att vinna kreativ frihet.
David Ritchard
David Ritschard var enligt många bäst på ”Sthlm Americana”.
”Han fick stå ensam i regnet och se Hammarby, vika ner sig mot Falkenberg, trots Kennedy”.
Med den textraden borde det bli succé även i Falkenberg, David Ritschard gör något så svårt som country på svenska utan att föra tankarna till dansband. På nya plattan ”Brobrännaren” står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden.
Ida Jenshus
Den 23 augusti släpper Ida Jenshus sitt nya album "From This Day On" och publicerar en hel norsk turné med 28 konsertdatum hösten 2019. Med sitt nya album presenterar Ida en ny musikalisk riktning, och de tre singlarna som hittills har släppts bjuder på stor popmusik. Ida är mer utåtriktad och direkt än tidigare och har skapat ett exceptionellt vackert album med referenser till allt från Abba till Fleetwood Mac. Ida Jenshus är en eftertraktade liveartist med över 500 konserter och som alltid levererar magiska konsertupplevelser. Som den enda soloartist har Ida Jenshus vunnit 3x Spellemannpriset för sina första tre album, och nu är hon äntligen tillbaka med nytt material.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Granstigen Promotions/Rootsy

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

89 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Rootsy Summer Fest - day 2, Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober