• Evenemang idag
Fredag
25
Oktober 2019
Tryckhallen i Hwitans Trädgård Falkenberg

Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with the Guilty Ones

Rootsy-legendarerna Dave Alvin och Jimmie Dale Gilmore har varit vänner i 30 år, men det var helt nyligen de kom på att de aldrig skapat musik tillsammans. Så för två år sedan bestämde de sig för att göra något åt den saken och började skriva låtar och sjunga tillsammans. 2018 släpptes det gemensamma albumet "Downey to Lubbock" och sedan dess har herrarna turnerat flitigt i USA. Nu kan vi med illa dold stolthet berätta att Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore med band kommer till Sverige för en kort turné!
Texas-födde Gilmore har två gånger utnämnts till 'Country Artist of the Year' av ansedda Rolling Stone. Han var med i mytomspunna The Flatlanders och har även gjort en rad hyllade soloalbum. Och han hade inte minst en roll som bowlingspelare i bröderna Cohens kultklassiker The Big Lebowski.
Dave Alvin kommer från Kalifornien och gjorde sig ett namn i The Blasters. Efter tiden med The Blasters har Alvin gjort en rad fina soloplattor där han visat sig behärska rotmusikens alla varianter, från country och blues till svettig rock 'n' roll.
För att backa upp releasen av "Downey to Lubbock" gav sig Dave och Jimmie ut på turné med band och det visade sig att de tyckte det var så kul att de fortsatte även i år.
Vi kan förvänta oss en två strålande sångare, en massa bra låtar, härliga skrönor men framför allt en elektrisk, energiladdad show med två av den amerikanska rotmusikens största!

Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, kostar 150:-/år och då får man köpa biljetter till medlemspris.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tryckhallen i Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Dave Alvin & Jimmie Dale Gilmore with the Guilty Ones, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November