• Evenemang idag
Lördag
21
September 2019
Tullbrokyrkan Falkenberg

Cecilia Zilliacus & Christian Ihle Hadland

Cecilia Zilliacus & Christian Ihle Hadland
Wolfgang Amadeus Mozart - Sonat för violin och piano i A-dur, KV 305

Camille Saint-Saëns - Sonat för violin och piano nr 1 i d-moll, op. 75
Igor Stravinskij - Suite Italienne
Camille Saint-Saëns - Sonat för violin och piano nr 2 i Ess-dur, op. 102
Cecilia Zilliacus, född 1972, är en av Sveriges mest framstående violinister. Hennes karriär tog fart i slutet av 90-talet med bland annat vinsten av Solistpriset 1997. Både som solist och kammarmusiker har hon samarbetat med ett stort antal kompositörer och orkestrar och också uruppfört violinkonserter av exempelvis Anders Nilsson, Fredrik Hedelin och Mika Pelo. Hon har spelat in flera CD och inte minst hennes versioner av Carl Nielsens violinkonsert- och sonater har rönt internationell uppmärksamhet. Cecilia är också konstnärlig ledare för Katrina Kammarmusikfestival på Åland samt Korsholm Musikfestival i Vasa, Finland. Som om inte detta skulle vara nog är hon också medlem av Kungliga Musikaliska Akademien samt violinprofessor vid Kungliga Musikhögskolan i Stockholm.
Christian Ihle Hadland, född 1983 i Stavanger, har under det senaste decenniet etablerat sig som en verklig pianovirtuos, en musiker vars delikata och nyanserade spel och personliga uttryck lett honom till de mest prestigefulla scenerna i världen. Ett genombrott innebar hans konsert 2011 vid BBC Proms i London av Beethovens andra pianokonsert tillsammans med Oslo Filharmoniker under Vasily Petrenko. Christian har framträtt som solist med ett flertal orkestrar i Europa och USA. Som kammarmusiker är han mycket efterfrågad och dessutom konstnärlig ledare för Kammarmusikfestivalen i Stavanger. Christian har också medverkat vid inspelningar av konserter och kammarmusik av bl.a. Mozart, Holberg, Grieg och Grainger.
Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tullbrokyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Cecilia Zilliacus & Christian Ihle Hadland, Tullbrokyrkan

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November