Lördag
5
Oktober 2019
Tullbrokyrkan Falkenberg

Stenhammarkvartetten

Stenhammarkvartetten
Peter Olofsson, violin
Per Öman, violin
Tony Bauer, viola

Mats Olofsson, cello
Wilhelm Stenhammar - "Lodolezzi sjunger"
Maurice Ravel - Stråkkvartett i F-dur
Ludwig van Beethoven - Stråkkvartett i C-dur op. 59 nr 3
Stenhammar Quartet har sedan starten 2002 etablerat sig som en av Skandinaviens främsta stråkkvartetter. Wilhelm Stenhammars verk såväl som annan svensk musik är självklart central i ensemblens repertoar, men stort fokus ligger också på wienerklassicism och samtida musik. Kvartetten beställer kontinuerligt verk av svenska tonsättare, däribland Sven-David Sandström och Per Mårtensson, men har även blivit tillägnade och uruppfört verk skrivna av tonsättare från USA, Storbritannien, Finland och Norge. Stenhammar Quartet har gjort inspelningar av ett 40-tal verk för Sveriges Radios P2, och deltog år 2011 i en konsertserie inspelad av Sveriges Radio med all Stenhammars kammarmusik.
Tidigare skivinspelningar med kvartetten har rosats av kritiker i såväl svensk som internationell press – på den ansedda brittiska musiksajten MusicWeb-International beskrevs deras spel som präglat av ’en självklar auktoritet och tilltalande bravur’.
Stenhammar Quartet har varit föremål för ett porträtt av den franska musikkanalen Mezzo, och tilldelades 2009 Carin Malmlöf-Forsslings interpretpris av Kgl. Musikaliska Akademien. Samma år gjorde kvartetten debut i London, vilket ledde till återinvitation. Stenhammar Quartet har deltagit i festivaler och turnerat ibland annat Tyskland,England,Polen, Danmark,Finland,Indien och Algeriet. SQ har även framträtt i svensk TV (Polarpriset, Melodifestivalen).På cd finns kvartetten representerad med inspelningar av Lars-Erik Larssons stråkkvartetter(Daphne), W.Stenhammars samtliga kvartetter(Bis),Atterberg/Rangström(cpo) och verk av Hillborg,Mårtensson,Larsson-Gohte samt Pelo(Phono Suecia)
Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Lördag 5 Oktober 2019 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tullbrokyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Stenhammarkvartetten, Tullbrokyrkan

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

September