• Evenemang idag
Lördag
23
November 2019
Tullbrokyrkan Falkenberg

Jakob Högström och Duo Dialog

Från Italien till Argentina
Jakob Högström, baryton
Duo Dialog:
Dan Larsson, klarinett

Magnus Grönlund, gitarr
- Musik av Puccini, Tosti, Piazzolla, Gardel -
Jakob Högström räknas, sedan sin debut som Papageno i Trollflöjten på Drottningholmsteatern 2002, som en av de mest intressanta svenska barytonsångarna. Jakob är utbildad vid bl a Royal Academy of Music i London samt Operahögskolan i Stockholm. Sedan debuten har Jakob bland annat sjungit titelrollen i Figaros Bröllop, Dandini i Rossinis Askungen samt Marcello La Boheme. Jakob debuterade 2009 på Opera Comique i Paris som Narbanor i Rameaus Zoroastre. Han har med framgång även sjungit karaktärsroller i uruppföranden av nyskrivna operor: Kejsaren i Son of Heaven på Vadstena-Akademien och Babinskij i Mats Larsson-Gothes Blanche och Marie på Norrlandsoperan.
Duo Dialog består av gitarristen Magnus Grönlund och klarinettisten Dan Larsson. Ensemblen är ledande när det gäller att utveckla repertoar och samspel för klarinett och gitarr. Duo Dialog har gjort många uppskattade konserter vid kammarmusikfestivaler, kammarmusikföreningar och i kyrkor. En hel rad svenska kompositörer har skrivit musik direkt till Duo Dialog: Ingvar Karkoff, Kent Olofsson, Kristina Forsman, Sven Hagvil m.fl. Under 2012 har Duo Dialog uruppfört två nyskrivna verk för gruppen - "Chase" av David Swärd, och "Sonatin" av Staffan Isbäck. Magnus och Dan började spela tillsammans redan tidigt under sina musikstudier. Deras samarbete bygger på en gemensam syn på det musikaliska uttrycket, en nyfikenhet och vilja att uttrycka sig både i klassisk och nutida repertoar samt att förvalta och förädla de möjligheter som finns i mötet mellan de båda instrumenten. Gitarren med sin rikedom av färg och klang och klarinetten med de stora dynamiska möjligheterna inbjuder till variationsrik och finstämd kammarmusik.
Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Lördag 23 November 2019 15:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tullbrokyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jakob Högström och Duo Dialog, Tullbrokyrkan

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

November