• Evenemang idag
Lördag
15
Februari 2020
Tullbrokyrkan Falkenberg

Calefax Reed Quintet

Calefax Reed Quintet - Flyttfåglar
Oliver Boekhoorn, oboe
Ivar Berix, klarinett

Raaf Hekkema, saxofon
Jelte Althuis, basklarinett
Alban Wesly, fagott
Calefax är en sammansvetsad träblåskvintett som i över tre decennier hyllats för virtuost spelande, briljanta arrangemang och innovativa scenpresentationer. Ensemblen, som till skillnad från en traditionell träblåskvintett endast består av rörblåsinstrument, är en inspirationskälla för unga blåsare världen över. Calefax presenterar sina program på ett äventyrligt sätt samt har en unik varierad repertoar med musik från 1100-tal fram till idag. Ensemblen framför egna arrangemang och nybeställda kompositioner för den unika kombinationen av oboe, klarinett, saxofon, basklarinett och fagott, och är öppen för influenser från världsmusik, jazz och improvisation.
Ensemblen har samarbetat med bland annat pianisterna Jean-Yves Thibaudet och Ivo Janssen, violinisterna Liza Ferschtman och Claude Chalhoub, sångarna Lenneke Ruiten och Christianne Stotijn, trombonisten Christian Lindberg, Tony Overwater Trio, Cappella Amsterdam, trumpetarna Eric Vloeimans och Marco Blaauw, percussionisten Arnold Marinissen, klarinettisten Kinan Azmeh, koreograferna Boukje Schweigman och Sanne van der Put och bildkonstnärerna Jaap Drupsteen och Wouter van Reek. Calefax framförde också ledmotivet till den holländska filmen De Nieuwe wildernis från 2013.
Calefax har släppt 19 cd-skivor på det tyska bolaget MDG och på sitt eget bolag RIOJA Records. Ensemblen har turnerat i Europa, Ryssland, Kina, Indien, Turkiet, Japan, Sydafrika, Brasilien och USA. I januari 2013 hade Calefax äran att följa med den tidigare holländska drottningen Beatrix på hennes sista två statsbesök till Brunei och Singapore.

Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

275 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tullbrokyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Calefax Reed Quintet, Tullbrokyrkan

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober