• Evenemang idag
Lördag
14
Mars 2020
Tullbrokyrkan Falkenberg

The Nordic Baroque Band

The Nordic Baroque Band
Monica Schmidt Andersen, blockflöjter
Johannes Jacobsson och Sören Storm, barockviolin

Jeanette Eriksson, barockviola, barockviolin
Magnus Malmros, barockcello
Mogens Fangel Damm, cembalo
”The great nordic war” – musik som kretsar kring det stora nordiska kriget mellan 1700-1721
The Nordic Baroque Band bildades 2014 av musiker från Danmark och Sverige. Gruppen specialiserar sig på tidig musik, framförd på tidstrogna instrument. Deras debutalbum nominerades till en Grammy 2019.
Ur Dagens Nyheters recension:
Förstärkta med barytonen Patrik Sandin skivdebuterar de med ett album som spänner mellan 1550 och 1750 på vilket de presenterar en förtjusande udda repertoar – där barocken väsnas och bråkar som mest. Att höra deras Vierdanck, Martin, Albrici och Wilche är mycket upplivande. För att inte tala om den egenhändigt ihopsatta Telemannsviten. (Betyg 4 av 5)
Magasinet OPUS skrev bl.a.:
Vissa skivor är slitvargar. Man lyssnar på dem första gången och tänker ”det här var ju trevligt” utan att ana att det här kommer bli hushållets mest spelade album den här säsongen. Så är det med dansksvenska The Nordic Baroque Bands självbetitlade debut. ...deras fingertoppskänsla för att sätta ihop program med dynamiska blandningar av instrumental- och vokalmusik där tonsättarnamn som Vierdanck, Zelenka och Wilche får lysa lika självklart som färgstarka barockkändisar som Schütz, Telemann och Monteverdi gör att man aldrig tröttnar. Och så spelar de så det sjunger om det.
Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Tullbrokyrkan. Evenemangets längd: ca 2 h inkl. paus. I pausen finns det möjlighet att köpa fika. Vid köp av medlemsbiljett skall medlemskort uppvisas i entrén tillsammans med biljetten.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Lördag 14 Mars 2020 15:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

167 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tullbrokyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Nordic Baroque Band, Tullbrokyrkan

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

April