Fredag
8
November 2019
Tryckhallen i Hwitans Trädgård Falkenberg

David Ritschard & Krokodiltårarna + Johan Örjansson Band

David Ritschard & Krokodiltårarna
David Ritschard gjorde succé både på ”Rootsy Summer Fest” och ”Sthlm Americana”.

”Han stod ensam i regnet och såg Hammarby, vika ner sig mot Falkenberg, trots Kennedy”.
Med den textraden blev det klart succé i Falkenberg, David Ritschard gör något så svårt som country på svenska utan att föra tankarna till dansband. På nya plattan ”Brobrännaren” står berättelsen i fokus samt den kompromisslösa kärleken till den hårt arbetande människan som alltid eller oftast drar nitlotten. Inte strikt självbiografiskt men alltid personligt från trakterna kring den södra tunnelbaneleden.
PO Tidholm på DN recenserar Sthlm Americana: ”Den bästa spelningen gör svensken David Ritschard, som är lysande, berörande och rolig rakt igenom” och fortsätter ”Jag har inte känt mig så uppfylld av en konsert sedan jag vet faktiskt inte när”.
Magnus Östnäs på Lira fyllde i:
Ritschards releasespelning för debutskivan Brobrännaren – tillsammans med bandet Krokodiltårarna – var en diskbänksrealistisk blandning av Blues Brothers och Snoddas där Ritschards berättelser från en socialgrupp som länge håller landet gående levereras med säregen tvist och galghumor. ”Tillrett åtta liter brunsås, jag vill tro jag gör det bra, i frityrolja och stekos impregneras jag var dag … Och jag ler mot dig och frågar om det önskas nån dessert. Men jag är inte här när jag är här”, sjunger Ritschard i Inte här (när jag är här).
Med en persona som från en Kaurismäki-film lägger David Ritschard ut sitt hjärta, skrudad i lila-vit gymnastikdress över vit skjorta, slips och svart-vita lackskor och med tango-rabatten på plats. Ritschard är helt enkelt en schysst blandning av Lalla Hansson, Ola Magnell och Stefan Sundström – med den senares totalt avväpnande publikkontakt.
Johan Örjansson band
J-dagen avslutas med vår egen favoritartist Johan Örjansson med band. Under sommarens konserter på Bratt, bevisade Johan än en gång att han sitter på en av landets bästa röster och är ett melodigeni utöver det vanliga. Ni som varit med från början vet att han var den första artisten vi hade på scen och vi är lika glada var gång vi kan få honom tillbaka. Johan lovar lite nytt blandat med gamla klassiker, tänk er Bratt x2.
Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, kostar 150:-/år och då får man köpa biljetter till medlemspris.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Biljetter & tider

Fredag 8 November 2019 21:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tryckhallen i Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. David Ritschard & Krokodiltårarna + Johan Örjansson Band, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober