• Evenemang idag
Tisdag
7
Juli 2020
Hwitans Trädgård Falkenberg

Nisse Hellberg Band

Nils "Nisse" Hellberg, född 1959 i Limhamn i Malmö, kompositör och textförfattare, mest känd som sångare, gitarrist och frontman i bandet Wilmer X.
I sommar kommer han till Falkenberg och Hwitan!

Efter att ha frontat Wilmer X, ett av landets mest älskade band, i många år gick Nisse hellberg solo med plattan ”Snackbar Blues” 2006. Succén lät heller inte vänta på sig och solodebuten sålde 30 000 exemplar, låg ett halvår på albumlistan och belönades med en guldskiva. Därtill placerade sig låten ”Tufft jobb” stadigt på Svensktoppen. Tio år senare har Nisse släppt en utmärkt svit album som understrykit att det som började som pausunderhållning medan Wilmer X låg på is kommit att blivit en ny, kreativ guldålder för den skånska bluesens mästare.
En ren, oförfalskad kärlek till musik. Till svängig rythm’n’ blues, skitig garagerock, rå blues och självhäftande poprefränger. Det är det fundament på vilket Nisse Hellbergs trettio år långa karriär vilar.

Sedan Wilmer X pausade och solokarriären tog fart för tio år sedan har Nisse Hellbergs musik varit influerad av country, men det är först nu som vi fått ta del av ett renodlat countryalbum på svenska. November 2016 släppte Nisse Hellberg sitt åttonde soloalbum "Vägen västerut" som klättrade redan första veckan in på en tredje plats på Sverigetopplistan. Albumet har hyllats på bred front och publiktrycket på de två releasegigen på Folk å Rock i Malmö ledde till publikrekord. Albumet följdes upp med turné våren och sommaren 2017.

2018 och 2019 turnérade Nisse med Wilmer X. Utsålda hus och ett jättestort intresse med rekordpublik på många ställen. 40 års jubileum fick oanat tryck vilket gjorde att man spelade vidare under 2019.

Våren 2020 kommer ett helt nytt album ifrån Hellberg. Många är nyfikna vilken väg han väljer nu.
Samtidigt ger han sej ut på vägarna igen o med sitt band , första gången sedan 2017 solo och publiken längtar efter Nisse och Falkenberg i sommarskrud kan vänta sej en toppen kväll på Hwitan utescen.
Kvällen inleds med Falkenbergs egen Samuel Nilsson och hans band. I mina ögon kanske den mest lovande rockmusiker staden fått fram på många år.
Här har vi en guldklimp som kommer överraska många.
Michael Lindberg Omca Musik Falkenberg

Praktisk info:
Utomhuskonsert i Hwitans trädgård - ståplatser samt begränsat antal sittplatser (först till kvarn)
Konserten startar ca kl. 18.30
Insläpp, grill och servering från kl. 17.30, man får ej ta med egen förtäring in på området.
Evenemangets längd: ca 3 h
Support: Samuel Nilsson band
Rullstolsplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: OMCA Musik i samarbete med Grand Hotell och Hwitan

Biljetter & tider

Tisdag 7 Juli 2020 18:30 Boka hos Ticketmaster
I siffror

258 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Nisse Hellberg Band, Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober