• Evenemang idag
Lördag
25
Januari 2020
Tryckhallen i Hwitans Trädgård Falkenberg

William The Conqueror och Kacy and Clayton

William the Conqueror
Supertrion William the Conqueror (UK), bestående av Joseph Ruarri, Harry Harding och Naomi Holmes är på god väg att erövra världen. Deras musik är svår att beskriva och måste upplevas. Gruppen har lyckats kombinera rock, indie, americana och grunge till ett högst personligt uttryck som inte går att värja sig mot. Något som kan bekräftas av ett stort antal Falkenbergare som fick glädjen att uppleva William the Conqueror live i samband med Americanafest i Nashville 2017. Omgående efter spelningen påbörjades diskussioner och påtryckningar huruvida det var möjligt att boka bandet för en spelning i Falkenberg. Samtidigt har intresset för bandet varit stort i den övriga musikvärlden. En som ”föll pladask” för William the Conqueror var demonproducenten Ethan Johns som också har producerat deras senaste album ”Bleeding on the Soundtrack” som är inspelad i Peter Gabriel´s Real World Studios. Den samlade internationella musikpressen har, med all rätt, öst superlativ över albumet. För att nämna ett axplock; Mojo 4/5, Uncut 8/10 och Americana UK 9/10. Dessutom är ”Bleeding on the Soundtrack” nominerad till ”UK ALBUM OF THE YEAR” vid årets UK AMERICANA AWARDS som äger rum i London den 30 januari. Men dessförinnan, närmare bestämt den 25 januari, kommer William the Conqueror till Falkenberg för en exklusiv spelning i Tryckhallen.

Kacy & Clayton
“Should’ve married for money, like any woman in her right mind would do / instead I settled for love and don’t you know that that’s the worst thing you can do.” så inleds ‘The Forty-Ninth Parallel’, som är öppningsspåret på Kacy & Claytons senaste platta ‘Carrying On’.
”Carrying On” är precis som förra platan ”A Sirens Song”, producerad av Wilcos Jeff Tweedy. Albumet är på flera sätt en resa. Deras uppväxt i Wood Mountain blir en utgångspunkt, där småstadens vemod sätter sig fast i benmärgen likväl som dess charm glänser i mörkret.
Sysslingarna från Saskatchewan Kanada, har ganska nyligen hamnat på den övre sidan om tjugo-årsstrecket, men musiken de levererar är så tidlöst spännande att det där med ålder och siffror blir totalt ointressant.
Twang, psykedelisk folkpop, bandet kastar lyssnaren mellan genrer och epoker i pop och rockmusikens mest gyllene ögonblick.
Live har de redan fått ett fantastiskt rykte hemma i Kanada och så även i USA.
Det här bandet ska vi hålla ögonen på, för det gör redan många av deras namnkunniga kollegor. De får mängder av förfrågningar att turnera med alla möjliga, så missa dem INTE.
Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan. Medlemskort kan köpas via www.granstigen.se, och då får man köpa biljetter till rabatterat pris.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

111 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
Boenden närmast Tryckhallen i Hwitans Trädgård natten mellan 30 September och 1 Oktober.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tryckhallen i Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. William The Conqueror och Kacy and Clayton, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Oktober