• Evenemang idag
31-29
Maj-Aug 2020
Susedalen Falkenberg

Smaka på Kattegattleden - Susedalsrundan - Start kl. 10.30

Smaka på Kattegattleden - Susedalsrundan - 26 km
En smakrik cykeltur i Falkenbergs matmecka!

Cykla i ett böljande landskap från kust till inland, från gård till gård. Träffa människorna bakom de lokala produkterna och hör deras story. Provsmaka, handla, umgås och njut. Välkommen till en sprudlande gårdsfest fylld av mat, prat och hjärtevärme!

Start:
Samling och start sker från Ugglarps Camping kl. 10.30. Obs! Begränsat antal platser/starttid.
Karta och information skickas till angiven mailadress några dagar innan start.

Cykling:
Rutten är ca 26 km. Tidsåtgång beräknas till 6 - 7 timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge man stannar på stoppen. Rundan börjar på Kattegattsleden och viker sedan av från kusten mot den böljande Susedalen.
Karta via Bikemap, https://www.bikemap.net/en/r/5663096/. Vägbeskrivning finns även på plats vid samlingen.
Det kommer att finnas många läckerheter att handla under vägen så tag gärna med rejäl cykelkorg och kylväska.

Hyra cykel:
Saknas det cyklar finns de att hyra via KiteKalle, https://rentabikehalmstad.se/cykeluthyrning/
Allt ifrån 7-växlad citybike till elcykel, touringcykel eller mountainbike. Förbokad och betald cykel hämtas och lämnas vid start-/stopplatsen.

Pris:
595:-/person inkl. serviceavgift och moms. I priset ingår åtta stopp med berättelser om lokalt mathantverk. Smakprovning blir det på sex olika ställen och dessutom ingår ett lunchstopp. Under dagen finns specialerbjudanden framtagna liksom olika tävlingar.
Reservation för ändringar.
För aktuell informaion om COVID-19, se smakapakattegattleden.se

Våra stopp:
Start/mål Ugglarps Camping
Start och stopp för cykelrundan. Har du förbokat cykel hämtas och lämnas den här. Efter registrering, tips och trix är det dags att bege dig ut på din heldagsupplevelse.

1. Ugglarps Grönt
Precis där havet möter den halländska myllan ligger Ugglarps Grönt. Här möts du av Mikael Jidenholm, en prisbelönt inspiratör och odlingsnörd. Provsmakning av handplockade läckerheter direkt från gårdens spirande fält. Dessutom premiär-provning av nytt mikrobryggeri i Ugglarp. Passa på att botanisera i gårdsbutiken, fylld med egenodlade produkter efter säsong: Grönt, frukt, bär, honung, blommor och kryddor.

2.Berte Museum / Berte Qvarn
"Med kärlek till arvet, med styrka från bygden, med kunskap från tiden, med känsla för kvalité – då ser framtiden ljus ut”. De är ledorden för Bertegruppen. Mer om detta men framförallt om vad som händer på Berte Qvarn idag med bygget av den nya kvarnen berättar Katarina på Berte Museum. Här finns också möjlighet att handla mjöl. Notera att du inte kan komma in på själva kvarn-området.

3. Slöinge Kafferosteri
Från det gamla hotellet i Slöinge sprider sig den behagliga doften av nymalet kaffe. Här kan njutas en kopp riktigt kaffe med gott samvete. Du välkomnas av kafferostaren själv, Daniel Eråker, och får kika in bakom kulisserna. Självklart blir det provsmakning. Möjlighet att handla kaffe, te, choklad och tillbehör. Dessutom ett litet smakprov från det mångfaldigt prisbelönta hantverksbageriet Solhaga Stenugnsbageri. Här bakar Sara Wennerström och hennes team surdegsbröd och söta bakverk på ekologiskt mjöl från bl.a. Berte Qvarn.

4. Mostorps Gård
Mostorps Gård är en lantlig idyll och gården har hela kedjan från jord till bord. Gårdsbutiken är ett riktigt eldorado, fyllt av prisbelönta charkuterier. Det märks att produkterna tillverkas för hand direkt på gården. Omgivningen är sagolikt vacker och följer du cykelvägen färdas du genom betesmarkerna. Här serveras lunch tillagad av ingen mindre än Anna Carlsson från Hanarstorpet.

5. Sia Glass
SIA Glass är Sveriges äldsta familjeföretag med hjärtat i Slöinge. Här görs gräddglassen av färsk grädde från tre svenska gårdar, inklusive den egna Berte Gård. Inte konstigt att SIA Glass i höstas vann priset för världens bästa vaniljglass! I Glassbutiken finns alla smaker och förpackningsstorlekar, söta godsaker från lokala företag liksom ett glasscafé med hela 41 smaker.

6. Klockaregården 310
Välkommen till den lilla hemma-hos restaurangen där råvarorna hämtas från närliggande gårdar som tar hänsyn till både biologisk mångfald och klimat. Säsong och husmors kreativitet bestämmer vad som hamnar på tallriken. Därför blir det en överraskning vad som bjuds på här. Men smakprov blir det, tillagat med hjärtat på det som vår vackra och bördiga bygd har att erbjuda.

7. Skällentorp/ Nya Strandstugan
Kända från sina kulinariska läckerheter på Ishotellet har de unga kockarna Theodor Pfeiff och Oscar Scheffler, återvänt till den halländska myllan - bokstavligen! I väntan på att Nya Strandstugan ska öppna tar de köket med sig ut till sina odlingar i Skällentorp. Här blir det smakprov tillagade på råvaror plockade direkt från gårdens gröna fält. Till detta serveras vilt från omgivande natur.

8. Ullarps Gård
På Ullarps Gård struttar hönsen runt i det fria och har det bra. I gårdsbutiken hittar du inte bara de goda äggen. Här finns också grönsaker, honung och hantverk som lammskinn och fågelholkar. Passa på och prata om såväl höns som lamm med familjen som driver gården: Per-Anders, Charlotte och de båda sönerna, Johan och Erik. Här blir det även smakprovning av gårdens läckerheter.

För mer info och övriga rundor längs Kattegattleden se: www.smakapakattegattleden.se

Biljetter & tider

Söndag 31 Maj 2020 10:30 Boka hos Ticketmaster
Lördag 29 Augusti 2020 10:30 Boka hos Ticketmaster
I siffror

212 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Susedalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Smaka på Kattegattleden - Susedalsrundan - Start kl. 10.30, Susedalen

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter