• Evenemang idag
Lördag
21
Augusti 2021
Joastorp Bed & Breakfast Falkenberg

Smaka på Mellanbygden - Start kl. 09.00 - Joastorp B&B

Smaka på Mellanbygden - 36 km.

Följ med på en smak-cykling kring Köinge Sibbarp och Svartrås gröna fält och dalar. Längs slingan stannar du hos mataktörer och boendeanläggningar i området och får smaka på lokala delikatesser.

Du får samtidigt höra deras berättelser och hos ett par finns möjlighet att köpa produkter från gårdsbutiken, ta gärna med en cykelkorg eller väska!
Start & Mål: Joastorp B&B. Obs! Begränsat antal platser per starttid.
Cykling: Rutten är ca 36 km. Tidsåtgång beräknas till ca sju timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge en stannar på stoppen och sevärdheter längs vägen. Slingan går på alltifrån mindre asfalt- och grusvägar till skogsvägar och även ett par mer utmanande passager med gräs. Detta eftersom vi undviker den hårt trafikerade väg 154, så smala racerdäck är inte att rekommendera!
Pris 595:-/person. I priset ingår sju stopp med smakprovning och berättelser om platsen och det lokala mathantverket.

Smakstopp:

Gunnagård
På Gunnagård i Svartrå finns det ett helt gäng väldigt glada Linderödsgrisar som får vara ute året om och växa i lugn och ro. Här finns också andra lantraser av får, hästar och höns samt familjen Näslin som tar hand om alla djuren. Här får en lära känna grisarnas liv på grissafari och smaka på chark från gården och kanske köpa med en salami från gårdsbutiken? Gården erbjuder även övernattning i stuga samt bastu och badtunna.

Ameriden
Hos Ameriden blandas det amerikanska med det svenska. Lori och Stefan välkomnar till sitt B&B i Köinge, i huset som för många år sedan inhyste traktens tingshus. Huset har renoverats sedan dess och erbjuder förutom lyxiga rum med egen toalett, en spaavdelning med bastu och jacuzzi.
Paret håller öppet puben under veckosluten och ibland ordnas det livespelningar. Lori har tagit med det bästa från landet i väst då hon lagar mat med mycket kärlek till klassiska amerikanska rätter vilket det även bjuds på under cykelturen, starkare drycker kan köpas till i baren efter klockan 11.00.

Lilla Café Brus
Beatrice och Mattias slog upp portarna till den första delen av sin vision sommaren 2020, att starta en verksamhet med stor hållbarhet i fokus där mat möter människor, invid gamla å fåran i Ätrafors.
Till att börja med har ett glasscafé startats med sittplatser i hela trädgården och under sommaren arrangeras trubadurkvällar med matservering. Smakprovet blir av det matigare slaget samt erbjuds försäljning av drycker, både utan och med alkohol efter klockan 11.00.

Joastorp
På gården i Joastorp, Gödeby Sibbarp, välkomnar Eila och Benny till övernattning med frukost i det stora huset, i egen stuga med rum för upptill 3 vuxna alternativt på en ställplats för den som tar med sig ett eget hus på hjul.
Tidigare har mjölkkor funnits på ägorna och smakprovet hämtas därför från bönderna i Källsjö som driver mejeri och producerar ostkaka. Delikatessen kompletteras med hemkokt sylt, grädde och en kaffetår.

Farmhouse gårdsbutik
Claire och Mattias Kjerrman har en stuga för övernattning på gården i Övraby, Sibbarp. Claire håller gårdsbutiken öppen där hon säljer egentillverkade tvålar, som en även kan gå på kurs för att göra själv, engelsk inredning samt gårdens ekologiska naturbeteskött från rasen Angus. Smakprovet blir såklart tillagat av gårdens kött.

Källdalens Trädgårdar
Susanne och John som driver Källdalen välkomnar till sin odling av grönsaker och örter. All odling sker krav-certifierat på friland både utomhus och i växthusen i den mysiga dalgången mellan Sibbarp och Köinge.
Dagens arrangörer, Gunnel och Susanne från Matglädje i Halland, huserar i ladugården där de serverar ett smakprov gjort av gårdens läckerheter.

Bråtadal
Belinda och Rickard välkomnar ut i naturen, till kulturgården Bråtadal där de genom STF driver vandrarhem, i huset som från början var en barnkoloni.
Gården ligger i Svartrå, i anslutning till Åkulla Bokskogar vid Björkasjö och har vandringsleder tätt inpå knuten liksom naturreservatet Björkekullen.
Smakprovet går åt det sötare hållet och kommer fås med en kopp kaffe för den som vill.


Reservation för ändringar.

För mer info se: www.matgladjeihalland.se

Arrangör: Matglädje i Halland

Biljetter & tider

Lördag 21 Augusti 2021 09:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

73 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
Boenden närmast Joastorp Bed & Breakfast natten mellan 17 och 18 September.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Joastorp Bed & Breakfast). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Smaka på Mellanbygden - Start kl. 09.00 - Joastorp B&B, Joastorp Bed & Breakfast

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September