Söndag
31
Oktober 2021
Ätrasalen Falkenberg

Sörjen som blev

En personlig berättarföreställning om att vara barn till ett krigsbarn.
Vi har sett bilderna. Barnen från Finland, med namnskyltar runt halsen. De som kom till Sverige under kriget. Men vilka var de? Vad kände de? Och hur påverkade deras upplevelser kommande generationer?

Anna Takanens pappa var ett av dessa finska krigsbarn, och i Sörjen som blev tar hon med oss på en omskakande resa i historien. I en intim och personlig föreställning nystar hon ömsint, långsamt och smärtsamt upp pappans familjehistoria, och det komplicerade i att vara ett krigsbarns barn.
Är det så att krig aldrig lämnar en i fred?
Föreställningen är sprungen ur Anna Takanens succébok "Sörjen som blev" från 2019. En familjesaga över tre generationer.
Detta är en föreställning för alla som uppskattar en riktigt berörande berättelse, och även för alla som är intresserade av historia - detta är en del av vår gemensamma historia. Temat är angeläget för många, det finns dessutom idag nära 700 000 ättlingar till de finska krigsbarnen i Sverige.
”Det tar fyra generationer innan ett krig går ur en familj. Jag är den tredje generationen” säger Anna Takanen
Denna föreställning berör, väcker tankar, känslor och intresse. Därför är vi glada att erbjuda ett samtal mellan Anna och publiken efter paus.
Under sina nästan 30 år inom teatervärlden har Anna Takanen skådespelat, regisserat och arbetat som teaterchef på Göteborgs Stadsteater samt på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm. Den 2 augusti 2020 sommarpratade hon i Sveriges Radio.
Sörjen som blev regisseras av Mikaela Hasán, konstnärlig ledare för DuvTeatern i Helsingfors, som bland annat har regisserat på Finlands Nationalteater.
Riksteatern i samarbete med Lilla Teatern i Helsingfors och Östgötateatern.

Information om arrangemanget:
Onumrerade platser i Ätrasalen, Vessigebro
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Biljetter & tider

Söndag 31 Oktober 2021 15:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

64 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ätrasalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Sörjen som blev, Ätrasalen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September