Fredag
3
December 2021
Teatern i Falkhallen Falkenberg

Straighta besked

Skratt, spänning och otippad romantik i en överraskande och pulshöjande komedi!
Stuntkvinnan Amina och handläggaren Lina blir himlastormande kära. Allt känns perfekt, inte ett moln på himlen. Tills det visar sig att Amina söker asyl, och den som ska handlägga hennes ärende och öde, det är Lina.
Känslor ställs mot riktlinjer. Vem kan man lita på, vad är rätt? I rask takt avverkas nu den ena dråpliga, hopplösa och hoppfulla situationen efter den andra. Omgivna av ett färgstarkt persongalleri som både hjälper och stjälper dem, slåss Lina och Amina för drömtjejen, drömjobbet och drömmen om ett bättre liv.
På ytan är Lina och Amina ett omaka par. En av dem vill rädda världen. Den andra har sett den. En har lovat att aldrig bryta en regel. Den andra har inte sett någon annan utväg. Men deras hjärtan slår i samma takt. Är det kanske så att man ibland måste följa sitt hjärta och strunta i allt annat?
-Det är en fantastisk romantisk komedi. Välskriven, varm och rolig. En riktig kärlekshistoria! Spännande precis hela tiden. Den har likheter med de stora rom-com-filmerna, med en överraskande story som gör att man blir engagerad i händelserna och med människor som man verkligen vill att det ska gå bra för. Men den känns också oväntad och modern på ett kul sätt, Björn Elgerd har verkligen lyckats förnya genren, säger pjäsens regissör Anna Novovic, biträdande teaterchef på Riksteatern.
Lina gestaltas av Karin Bengtsson, Amina av Sandra Medina. Ett flertal roller spelas av Sofia Bach och Mitja Sirén; bland andra barägaren Tuborg, alfahannen Sonny och presentshopsägarinnan Deniz.
Straighta besked är ett samarbete mellan Riksteatern, Västmanlands Teater och Svenska Teatern i Helsingfors. Urpremiär hösten 2021.
Regissör Anna Novovic, tidigare teaterchef för Helsingborgs Stadsteater och konstnärlig ledare för Sommarscen Malmö, har regisserat på bland annat Dramaten, Kulturhuset Stadsteatern Stockholm och Det Kongelige Teater i Köpenhamn. Hon är Riksteaterns biträdande teaterchef.

Information om arrangemanget:
Föreställningen börjar kl 19.00.
Numrerade platser i Falkhallens blackbox.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Biljetter & tider

Fredag 3 December 2021 19:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Teatern i Falkhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Straighta besked, Teatern i Falkhallen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September