• Evenemang idag
Lördag
27
Augusti 2022
Gunnagård Falkenberg

Smaka på Mellanbygden - Start kl. 09.00 - Gunnagård

Smaka på Mellanbygden - en cykelupplevelse med lokala smaker. Längd: ca 30 km.
Välkommen till Mellanbygden, där slättbygden möter skogen, mitt i Falkenberg, Halland. Start och målgång sker på fyra olika platser i bygden och du cyklar runt till sex olika smakstopp där ett par av dem erbjuder boende om du vill kombinera med övernattning innan eller efter samt försäljning av lokala produkter i gårdsbutiken.

Cykling: Rutten är ca 30 km. Tidsåtgång beräknas till minst sex timmar men varierar klart beroende på cykeltempo och hur länge en stannar på stoppen och sevärdheter längs vägen. Slingan går på alltifrån mindre asfalt-, grusvägar till skogsvägar. Detta eftersom vi undviker den hårt trafikerade väg 154, så smala racerdäck är inte att rekommendera!
Mer info finns på: https://www.matgladjeihalland.se/smaka-pa-mellanbygden
Start & Mål: Gunnagård. Adress: Adress: Svartrå 412, 311 61 Ullared
Obs! Begränsat antal platser per starttid.
Pris 595:-/person. I priset ingår sex stopp med smakprovning och berättelser om platsen och det lokala mathantverket.

Startplats med smakstopp:
STF Bråtadal Vandrarhem
Belinda och Rickard välkomnar ut i naturen, till kulturgården Bråtadal där de genom STF driver vandrarhem. Huset i Svartrå har tidigare varit barnkoloni och ligger i anslutning till Åkulla Bokskogar vid Björkasjö och har vandringsleder tätt inpå knuten liksom naturreservatet Björkekullen. Smakprovet går åt det sötare hållet och kommer fås med en kopp kaffe för den som vill.
Köinge Gästis
På gästgivaregården mitt i Köinge samhälle hittar du Gunnel som är den ena halvan av dagens arrangörer Matglädje i Halland som serverar ett smakstopp av det söta slaget med tillhörande kaffe.
Vid Köinge Gästis kan du även starta dagen men vill du hitta ett boende så rekommenderar vi att du väljer att starta vid någon av våra boendeanläggningar; Bråtadals Vandrarhem eller Gunnagård.
Gården drivs av familjen Karlsson men har ingen ordinarie besöksverksamhet utan det är endast under eventet Smaka på Mellanbygden du kan fika gott här.
Gunnagård
På Gunnagård i Svartrå finns det ett helt paradis för både unga och gamla. I äventyrsskogen kan både små och stora barn roa sig och på gården finns gäng väldigt glada Linderödsgrisar som får vara ute året om och växa i lugn och ro. Här finns också andra lantraser av får, hästar och höns samt familjen Näslin med Jannike och Richard i spetsen, som tar hand om allt. Från sommaren 2021 finns resaturangen BBQ by Gunnagård och de låter dig smaka på chark från gården och du kan köpa med något gott från gårdsbutiken. Starkare dryck kan köpas till efter klockan 11.00.
Gården erbjuder även övernattning i stuga, glampingtält och ställplats för husbil samt badtunna.
Matglädje i Halland
Dagens arrangörer som gärna serverar godsaker från småproducenter från närområdet.
Gunnel och Susanne befinner sig på Susannes gård i Hakestad där de lagat en välsmakande rätt tillagad på grönsaker från bland annat Källdalens Trädgårdar som ligger ett stenkast bort. Önskas boende rekommenderar vi Joastorps B&B, 3km bort.
Enbart smakstopp:
Brus
Där mat och möten vävs samman i ett hållbart tänkande!. Beatrice och Mattias slog upp portarna sommaren 2020 till den första delen av sin vision, att starta en verksamhet med stor hållbarhet i fokus där mat möter människor, invid gamla å-fåran i Ätrafors. Till att börja med har ett glasscafé startats med sittplatser i trädgården, under sommaren arrangeras även trubadurkvällar med matservering.
Smakprovet blir av det matigare slaget samt erbjuds försäljning av dryck både utan och med alkohol (efter kl. 11.00).
LRF - Lantbrukaren Jens Gustafsson
Möt lantbrukare från trakten. Längs de slingrande grusvägarna mellan Axtorna och Hakestad, där nötkreaturen betar på ängarna, kommer du träffa några av traktens lantbrukare. Dagen till ära finns de på plats och kan berätta om lantbruket som bedrivs just här samt även på ett par andra gårdar längs rundan. Vid stoppet kommer du bjudas på ett smakprov med lokal karaktär som sig bör.


Reservation för ändringar!
Arrangör: Matglädje i Halland

Biljetter & tider

Lördag 27 Augusti 2022 09:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

42 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Gunnagård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Smaka på Mellanbygden - Start kl. 09.00 - Gunnagård, Gunnagård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

September