Lördag
12
November 2022
Falkhallens Blackbox Falkenberg

Transplantation - Charlotte Engelkes

Charlotte Engelkes med verket Transplantation
En varieté och kärlekshistoria om identitet och existens på cellnivå. Med Charlotte Engelkes och Sofia Södergård. Tillsammans har Engelkes och Södergård skapat en föreställning om identitet, existens, liv och död. Med dans, musik, standup, opera, komik och dramatik.

Efter en benmärgstransplantation fick Charlotte Engelkes veta att hon nu bär på Y-kromosom. En ny insikt som väckte frågor som: Var tar jag slut och var börjar den andra? Kan jag vara allt? Nu har tankarna samlats i ”Transplantation” en livsbejakande varieté om benmärgstransplantation, kärlekshistorier och Wagner.
Idag har Charlotte en helt ny blodgrupp och hon har fått en Y-kromosom. Denna nya variant av henne är drygt ett år gammal. Hon är alltså i någon mån pånyttfödd – och den gamla Charlotte är i någon mån död. För Charlotte själv är kopplingen till berättelsen om Tristan och Isolde självklar. Deras kärlek gör att de tillsammans löses upp. De vet inte var den ena slutar och den andra börjar. De upphör vara sig själva, de blir ett.
Som Engelkes medspelare i föreställningen ser vi dansaren, skådespelaren, koreografen och DJ, Sofia Södergård.
Sofia Södergård och Charlotte Engelkes har länge letat efter ett sammanhang där de skulle kunna arbeta sceniskt med varandra. Sofia har precis som Charlotte på många sätt flyttat fram positionerna i svensk scenkonst för hur vi ser på normer och identitet, tagit upp till diskussion vilka vi är och varför och hur vi ser på varandra.
Tillsammans har de skapar en föreställning om identitet, existens, liv och död. Med dans, musik, standup, opera, komik och dramatik. Musiken i föreställningen är (i vanlig Engelkes-anda) en mash-up av nyskrivet och klassisk musik, i ett överhängande komponerat ljudcollage av Willi Bopp. Musikstycken ur operan Tristan och Isolde av Richard Wagner, är inspelad av och med Norrlandsoperans symfoniorkester under ledning av David Björkman.

Praktisk info:
Onumrerade sittplatser i Falkhallens blackbox. Insläpp ca 10 min innan start.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Ticketmaster stänger biljettförsäljningen 17.00 på föreställningsdagen. Ev. överblivna biljetter säljs därefter direkt i entrén.
Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans

Biljetter & tider

Lördag 12 November 2022 18:00 Boka hos Ticketmaster
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Transplantation - Charlotte Engelkes, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Augusti