Lördag
4
November 2023
Falkhallens Blackbox Falkenberg

FLEBERG & VAZ

Vi firar Dansens Dag 29 april med biljettsläpp för höstens program. Halva priset på alla biljetter fram till 31 maj!
FLEBERG & VAZ
En episk skapelseberättelse tar form.
Zirkonen
Zirkonen ger dig dans och konsert i ett när Matilda Fleberg och duon VAZ förenas i en episk skapelseberättelse.
Med fyra dansare och fyra musiker låter koreografen Matilda Fleberg och musikduon VAZ en episk skapelseberättelse ta form på scenen. Vi bjuds in i ett sprakande universum där hypnotiska rörelser och symmetri ledsagas av klangerna i Afro-Nordisk futurism. Med ekokritik, AI och surrealism vaggas vi in i en obruten loop som föds ur aska och förklingar i eld.
Flebergs särpräglade koreografiska uttryck bjuder in till ett sprakande universum där hypnotiska rörelser, symmetri, samhörighet och synkronicitet är nyckelelement. Soundtracket i föreställningen framförs live och är en musikalisk odyssé där VAZ blandar influenser från hiphop, afrobeat och konstmusik i en genre de själva myntat som Afro-Nordisk futurism.
Zirkonen utforskar det mänskliga och icke-mänskliga. Här samsas fantasi, artificiell intelligens, ekokritik och surrealism i en modern skapelsemyt. Hur låter det när naturen vänder sig mot människan? I vilket BPM slår ett artificiellt hjärta och hur rör sig ett minne i ett rum fritt från gravitation?
Zirkonen är en unik fusion mellan dansföreställning och konsert skapad av kompositörsduon VAZ och koreografen Matilda Fleberg. I detta nyskrivna verk förenas de två konstformerna i en episk skapelseberättelse med fyra dansare och fyra musiker tillsammans med VAZ som framför musiken live på scen.
Kvällens program
17:00 Foajén och servering öppnar.
17:30 Introduktion till föreställningen med Ove Haugen
18:00 Föreställning – Zirkonen
19:00 Eftersamtal med Matilda Fleberg
Praktisk info:
Onumrerade platser i Falkhallens blackbox.
Insläpp ca 10 min innan start.
Fika finns att köpa.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Ticketmaster.se stänger biljettförsäljningen 17.00 på föreställningsdagen. Från kl. 17.00 kan man köpa ev. kvarvarande biljetter direkt i entrén.
Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans
Vaz
VAZ är en svensk producent och artist-duo bestående av systrarna Cecilia Vaz och Jenny Vaz. Födda och uppväxta i Lilla Edet och verksamma i Stockholm, har den svensk-kapverdiska duon rönt stora framgångar med sina experimentella beats och genreöverskridande kompositioner.
I duons elektroniska musik samsas hypnotiska rytmer och körsång med influenser från nordisk melankoli och traditionella kapverdiska musikstilar som Morna och Batuqe. VAZ debutskiva NECESSARY gav duon dubbla Grammisnomineringar för “Årets Producent”, “Årets Alternativa Pop” (2018) samt “Årets Rytm” på Manifestgalan (2017). 2019 tilldelades de SKAP:s Producentpris för sina insatser i svenskt musikliv.
Duon har gjort sig kända för sina dramatiska liveframträdanden och spelat på internationella scener såsom Island Airwaves, Reykjavik, Fabrica del Arté, Kuba, Fête De La Musique, Paris och Export Music Sweden i New York. 2019 fick duon det prestigefyllda uppdraget som kapellmästare och husband i SVT:s program “På Spåret”.
Matilda Fleberg
Matilda Flebergs koreografiska språk kännetecknas av symmetri och symbios. Hennes verk brukar beskrivas som uttrycksfulla och innehåller en detaljrik precision samt dynamisk rytmik. Hennes unika förmåga att skapa samhörighet och kemi mellan sina dansare och få dem att röra sig som en sammansvetsad enhet har lett till stora framgångar både i Sverige och internationellt.
Flebergs verk har synts i kampanjer för Dior och Fashion Week likväl som i TV-produktionerna The Voice och Eurovision. Hennes koreografi har även synts i en rad olika artisters musikvideos och framträdanden.
Under 2021 startade Fleberg sitt eget danskompani ”Fleco Dance Company”, Kompaniet lägger stor vikt vid gränsöverskridande samarbeten med kreatörer från konstområden som film, foto och musik. Hennes första projekt för kompaniet, kortfilmen ”Fleco Project 001”, fick stor slagkraft internationellt och uppmärksammades bland annat av MTV Post, NY Feature & LAFeature.
Workshop
Matilda Fleberg leder en workshop i jazz-funk kl 15-16:30 i dansstudion, Falkhallen.
Den riktar sig till dig med viss danserfarenhet sedan tidigare, men Matilda anpassar workshopen efter er som deltar. Tillgång till omklädningsrum med dusch finns.
Begränsat antal platser. Anmälningsformulär kommer inom kort.
Credit
Koncept, koreografi, regi, scenografi: Matilda Fleberg
Koncept, musik, regi, scenografi: Jenny Vaz, Cecilia Vaz (VAZ)
Ljusdesign, scenografi: Robert Hvenström
Kostym: Remake Sthlm
Dansare: Celine Diop, Christel Nilsen, Marco Wihlborg, Sean Ge
Samproduktion: Dansens Hus, Stockholm, Dansnät Sverige
Finansierad av: Kulturrådet, Musikverket, Region Stockholm
Porträttfoto: Adam Falk, VAZ
Foto: Ninja Hanna
Föreställningens längd: 60 min
Föreställningen turnerar med Dansnät Sverige, med stöd av Kulturrådet.

Biljetter & tider

Lördag 4 November 2023 18:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

14 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. FLEBERG & VAZ, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni