Lördag
18
November 2023
Falkhallens Blackbox Falkenberg

SKÅNES DANSTEATER - Djurens karneval

Vi firar Dansens Dag 29 april med biljettsläpp för höstens program. Halva priset på alla biljetter fram till 31 maj!
SKÅNES DANSTEATER FALKENBERG
Familjeföreställning från 8 år.
Djurens karneval
En mänskligt djurisk dansföreställning för alla äventyrliga själar av stjärnkoreografen Marcos Morau. Dans till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk.
Djurens karneval öppnar dörren till ett magiskt universum fullt av fantasifulla varelser. Till tonerna av Camille Saint-Saëns klassiska mästerverk med samma namn lockas du till en plats utanför vår värld, där fantasi och verklighet kan mötas.
Spanska koreografen Marcos Morau och Skånes Dansteaters dansare lånar detaljer från verkligheten för att pussla ihop delar av vår vardag med drömlika fantasier och skapa helt nya berättelser. Smittas av påhittigheten i Marcos Moraus säregna rörelsespråk och Silvia Delagneaus fantastiska kostymer. Men var på din vakt, i Djurens karneval är klivet mellan kärleksfullt djur och otäckt monster pyttelitet.
Lämpar sig för publik från ca 8 år.
Praktisk info:
Onumrerade platser i Falkhallens blackbox.
Insläpp ca 10 min innan start.
Fika finns att köpa.
Föreställningen är ca 45 min.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Ticketmaster.se stänger biljettförsäljningen 14.00 på föreställningsdagen. Från kl. 14.00 kan man köpa ev. kvarvarande biljetter direkt i entrén.
Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans
Marcos Morau
Marcos Morau, född i Valencia 1982, har studerat koreografi i Barcelona, Valencia och New York. Han fick i Barcelona högsta poäng på sitt examensprojekt och en utmärkelse från Institut del Teatre. Gjorde sin praktik på Nederlands Dans Theater II och kompaniet IT Dansa. Marcos konstnärliga verksamhet innefattar även fotografi och regi och han har en master-examen i dramateori.
Marcos har vunnit ett flertal nationella och internationella tävlingar. På senare tid har han bland annat tagit emot Spaniens förnämligaste kulturpris, the National Dance Award. 2015 erhöll han det katalanska teaterpriset Butaca för bästa föreställning. 2005 grundade han La Veronal, ett kompani med artister inom dans, film, fotografi och litteratur som arbetar med att skapa ett starkt, berättande språk och globala utrymmen för konst. Marcos har skapat verk för såväl Skånes Dansteater i Och jord ska du åter vara (2014) och GöteborgsOperans Danskompan i Rothko Chapel (2017) som Beijing Dance Theatre och National Dance Company Wales med flera.
PRESSCITAT
”Från det lyrisk vackra till, ibland groteska, komiska scenlösningar där varje rörelse tycks leda vidare och varje föremål kan bli redskap för fantasi och dans, lek och samspel.”//Växjöbladet
”De fem dansarna blir en djurpark full av galenskap. Deras skickliga, flexibla kroppar förstärks med extra ben, förlängda armar, rundat omfång och många, många ögon som rullas runt, hålls på stolpar och jongleras. /…/ Komedi kräver hårt arbete och oerhörd omsorg för detaljer och Morau och hans dansare levererar.”//Danza & Danza
”Detta är koreografen Marcos Morau första dansföreställning för barn, men den passar väl för människor i alla åldrar som vill ta del av en värld av fantasi, på nya nivåer – oförglömligt.”//Danstidningen
”Djurens karneval” har kanske specialskrivits för en ung publik, men erbjuder en härlig introduktion till dansens värld för vem som helst som för en knapp timmes tid vill uppleva att allt är möjligt.”//Sydsvenskan
Credit
Idé, regi: Marcos Morau
Koreografi: Marcos Morau, Lorena Nogal och dansarna
Musik: Djurens karneval av Camille Saint-Saëns
Scenografi, kostymdesign: Silvia Delagneau
Ljusdesign: Joakim Engstrand
Föreställningsfoto: Lars Kroon
Djurens karneval är en samproduktion av Danssamverkan Sydsverige: Regionteatern Blekinge/Kronoberg, Byteatern Kalmar, Rum för Dans Halland, Smålands Musik & Teater, Skånes Dansteater, med stöd av Kulturrådet.
Lämpar sig för publik från ca 8 år och upp.
Föreställningens längd: 45 min

Biljetter & tider

Lördag 18 November 2023 15:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

11 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. SKÅNES DANSTEATER - Djurens karneval, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juni