• Evenemang idag
Onsdag
29
November 2023
Teatern i Falkhallen Falkenberg

Efter tystnaden

Om en kamp för frihet som angår oss alla.
I en avlägsen del i nordöstra Brasilien, där dammet ständigt är närvarande och vatten är en lyx råder stor ojämlikhet i samhället. Land har länge tagits med våld från bönderna och kräver, då som nu, många liv.

Detta är historien om två systrar, deras band med landet där de föddes och deras relation till sin far, en bondeledare och aktivist som gav sitt liv för rättvisan.
Det är endast tre skådespelare och en musiker på scen men Efter tystnaden är ändå en totalupplevelse. Publiken omsluts av röster, musik och naturens alla läten när berättelsen sömlöst flyter mellan teaterscenen och filmduken, mellan dåtid och nutid. Det växlas mellan fiktion och verklighet och frågor om situationen för ursprungsbefolkningar. Emotionellt pendlar det mellan en förtvivlan över den svåra situation de lever under och hoppet om att en förändring är möjlig.
Föreställningen, som spelas på portugisiska och textas till svenska och engelska, bygger på den prisbelönta och uppmärksammade romanen Torto Arado av Itamar Vierira Junior. För regin står den Guldlejonbelönade Christiane Jatahy, en av Brasiliens mest hyllade regissörer som har ett unikt sätt att väva in film i sina sceniska produktioner. Hösten 2022 gästspelade Riksteatern på Orionteatern i Stockholm med hennes förra produktion, den internationella kritikersuccén, O Agora Que Demora – En stund som dröjer.
Riksteatern i samarbete med Cia Vertice de Teatro (Rio de Janeiro) och Axis productions.
Samarbetsproducenter: Schauspielhaus Zürich, Le CENTQUATRE-Paris, Odéon-Théâtre de l’Europe – Paris, Wiener Festwochen, Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa, Arts Emerson – Boston, Riksteatern- Sweden, Théâtre Dijon-Bourgogne CDN, Théâtre National Wallonie-Bruxelles, Théâtre Populaire Romand – Centre neuchâtelois de arts vivants La Chaux-de-fonds, DeSingel – Antwerp, Künstlerhaus Mousonturm – Frankfurt a.M., Temporada Alta Festival de tardor de Catalunya and Centro Dramatico National – Madrid.
Christiane Jatahy is an associate artist of the CENTQUATRE-PARIS, à l’Odéon-Théâtre de l’Europe, Schauspielhaus Zürich, Arts Emerson Boston and Piccolo Teatro di Milano – Teatro d’Europa. Cia Vertice is supported by Direction régionale des affaires culturelles d’Île-de-France – Ministère de la Culture France.
Information om arrangemanget:
Föreställningen börjar kl 19.00.
Numrerade platser i Falkhallens blackbox.
Riksteatern firar 90år med att erbjuda specialpris för sina medlemmar. Så för alla med ett scenpass kostar denna föreställningen 90kr.
Tar du med dig en vän som blir medlem på plats, får denna även köpa en biljett till 90kr.
Hurra för Riksteatern!
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

9 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Teatern i Falkhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Efter tystnaden, Teatern i Falkhallen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December