• Evenemang idag
Lördag
3
Februari 2024
Tryckhallen i Hwitans Trädgård Falkenberg

Rootsy Winter Fest 2024

ROOTSY WINTER FEST 2024
När jul och nyårsfirandet är avklarat börjar den verkliga festen för alla musikälskare. Den 2-3 februari är det åter dags för Rootsy Winterfest i Tryckhallen i Falkenberg. Ett syskon till Rootsy Summer Fest, lite mindre men lika bra. Två dagar med musik av internationell toppklass, mat och dryck! Och en härligt intresserad och entusiastisk publik. Det blir ett mäkta imponerande startfält med nya och gamla bekantskaper.

Lördag 3 februari
Magnus Carlson med Jesper Lindell och hans band
Höstens turné med Magnus Carlson, Jesper Lindell och hans band i samband med releasen av gemensamma plattan ”Brunnsvik Sounds” blev en braksuccé. Nu kommer till de till Rootsy Winter Fest i Falkenberg, spelsugna efter ett kort vinteruppehåll. Lördagen den 3 februari står de på Tryckhallens scen!
– Det är soul, country och soulig country på svenska. Välbekant men ändå exotiskt. Det är Brunnsvik, Tennessee. Eller Memphis, Dalarna. Det kommer att bli så roligt och bra, hälsar Magnus Carlson.
Magnus Carlson, som i decennier frontat Weeping Willows, gjorde succé med “Den långa vägen hem” år 2017 – albumet rosades i media och gick rakt in på topplistans förstaplats. Därefter följde en utsåld klubbturné och en omfattande sommarturné runtom i landet.
– Jag har länge planerat att göra ny soulig musik på svenska. Det tog mig bara en stund att lista ut hur och med vilka musiker. I våras fick jag chansen att se Jesper Lindell och hans band i Göteborg. Konserten var suverän och bandet underbart! Jag bjöds även upp på scenen och tillsammans sjöng vi The Temptations låt “My Girl”. Där och då visste jag att jag hittat de jag ville göra min nya skiva tillsammans med. Och bandet ville gärna göra musik med mig också, berättar Magnus Carlson.
Jesper Lindell, som även spelar med Scarlet Rivera under Rootsy Winter Fest, är inne i en intensiv period med en rad singlar, en EP och inte mindre än två album. I januari 2022 släpptes albumet ”Twilights”, som hyllats i svensk och internationell press och i mars kommer den efterlängtade uppföljaren ”Before the Sun”. Med långt över hundra spelningar i Sverige och runt om i Europa det senaste dryga året, har Jesper Lindell och hans band etablerat sig som Sveriges bästa liveband just nu!
Jesper Lindell + Scarlet Rivera
Ingen Rootsy Fest, varken vinter eller sommar, utan favoriten Jesper Lindell. Men den här gången får det vanliga bandet stanna hemma. Istället utgår Jesper från EP:n "Windows Vol. 1" och tar med sig ett mindre och mer lågmält band med Magnus Olsson (trummor), Anton Lindell (bas) och Rasmus Fors (keyboards). Plus en extraordinär förstärkning av den amerikanska fiddlern Scarlet Rivera. Rivera som en gång på 70-talet stoppades på en gata i New York av Bob Dylan. Han hade sett att hon bar på en fiol och bjöd in henne omedelbart till en session. Som blev till medverkan på den legendariska Rolling Thunder Revue-turnén. Rivera spelade inte bara på utan satte i högsta grad sin prägel på Dylans klassiska album "Desire". Konserten blir en blandning av Jespers eget material och låtar som Scarlet varit med på under sin karriär, med tyngdpunkt på Dylan och Desire.
Our Man in the Field (UK)
Engelska Our Man in the Field med sångaren och låtskrivaren Alex Ellis i spetsen återvänder till Rootsyland med ett sprillans nytt album i bagaget Så förutom gamla favoriter från 2020 års album "The Company of Strangers" får vi njuta av en rad nya låtar från senaste plattan "Gold in the Horizon". Välkomna tillbaka, Our Man in the Field!
Praktisk info:
Ingång till Tryckhallen via Ågatan.
Insläpp från kl 15:00
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Granstigen Promotions / Rootsy Live

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Tryckhallen i Hwitans Trädgård). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Rootsy Winter Fest 2024, Tryckhallen i Hwitans Trädgård

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars