Söndag
4
Februari 2024
Teatern i Falkhallen Falkenberg

Jag tror det är vår därute

En verklighetsbaserad monolog om förlust, sorg och kärlekens helande kraft.
Irina är en högt uppsatt chef på ett stort företag. Hon har två barn tillsammans med sin man, som också jobbar i företaget. Med tiden blir mannen alltmer kontrollerande, ett beteende som starkt påverkar äktenskapet och familjelivet. När Irina till slut vill skiljas blir mannen rasande, och straffar henne genom att försvinna med barnen.

Efter en tids desperat sökande hittas mannen död, i vad som visar sig vara är ett självmord. Men var barnen befinner sig finns det inga tecken på. Irina ägnar flera år att leta efter dem, och att kastas mellan förtvivlan, hopp, och byråkratiska och patriarkala hinder innan hon slutligen tvingas att ge upp. Livet har tappat sin mening. Allt är tomt. Men så blir Irina kär. En förbjuden känsla mitt i den obeskrivliga sorgen. Samhället och Irinas intellekt säger nej. Hennes hjärta och själ, skriker ja! För någonstans utanför det kompakta mörker som så länge har omgivit henne, anar hon ett varmt och inbjudande ljus. Kan det vara våren?
"Jag tror det är vår därute" är en vacker, inspirerande och djupt berörande berättelse om människans enorma kraft, och kärlekens helande egenskaper. Pjäsen bygger på en verklighetsbaserad roman av Concita De Gregorio och är dramatiserad av den italienska konstnären Gaia Saitta, som även regisserar föreställningen. I rollen som Irina ser vi den mångfacetterade Guldbaggevinnaren Maria Sundbom, känd från blockbusters som Fröken Frimans krig och Bron, samt teaterföreställningar som den uppmärksammade monologen "Jag vill inte dö, jag vill bara inte leva" på Uppsala Stadsteater.
Information om arrangemanget:
Föreställningen börjar kl 19.00.
Numrerade platser i Falkhallens blackbox.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Biljetter & tider

Söndag 4 Februari 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
Mer nöjen på Teatern i Falkhallen
Torsdag 11 April 2024
I siffror

5 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Teatern i Falkhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Jag tror det är vår därute, Teatern i Falkhallen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

December