• Evenemang idag
Lördag
10
Februari 2024
Argus Salen Falkenberg

Göteborgs Brasskvintett

Stort och smått.
Musik av Axel Jörgensen, Alexander Arulionian, Leonard Bernstein m.fl.

En brasskvintett är en kammarmusikensemble bestående av fem bleckblåsinstrument. Den vanligaste besättningen, så kallad symfonisk, består av två trumpeter, ett valthorn, en trombon och en tuba. Brasskvintett som ensembleform kan anses som en «ny» ensembleform jämfört med till exempel stråkkvartetten.
Från renässansens naturinstument via Anton Weidingers kromatiska klapp-trumpet som urframförde Haydns Trumpetkonsert i 1800, har utvecklingen av brassinstrument och dess repertoar gått stadigt framåt. Dom tidigaste brasskvintetterna skrevs i slutet på 1800-talet och utgör idag en del av ensemblens standardrepertoar.
Göteborgs Brasskvintett började som en projektkvintett, som skapades för enskilda spelningar för att sedan upplösas och till nästa spelning uppstå igen. I mer än tio år har professionella brassmusiker och studenter på Högskolan för scen och musik, vid Göteborgs Universitet turats om att fylla stolarna.
År 2017 bestämde sig kvintetten för fasta medlemmar, med målet att bilda en kvintett med hög musikalisk nivå som kunde ta sig an även större och mer långsiktiga projekt. Sedan denna nystart har vi gjort alla möjliga typer av spelningar: fanfarer och invigningar; konserter med allt från klassisk till folk-, pop- och jazzmusik, barnkonserter samt gehörworkshops med barn i alla åldrar.
Göteborg Brasskvintett erbjuder här en varierad och intressant repertoar, för att ge en inblick i en för många kanske inte helt självklar ensembleform. Av dom stora verken presenterar vi den Danske kompositören Axel Jørgensen och av dom små verken nämner vi den Armeniska kompositören Alexander Arutiunian och Amerikanaren Leonard Bernstein.

Praktisk information:
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Adress Argus: Holgersgatan 7
Mer info: www.falkenbergskonsertforening.se
Arrangör: Falkenbergs Konsertförening

Biljetter & tider

Det här evenemanget har passerat sitt slutdatum eller är borttaget och går därför inte längre att boka.
I siffror

28 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Argus Salen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Göteborgs Brasskvintett, Argus Salen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Mars