Om staden Falkenberg

Falkenbergs historia

Falkenberg började för första gångerna nämnas i skrift runt slutet av 1200-talet. Under den här perioden tillhörde Halland, och alltså även Falkenberg, Danmark. Falkenberg blev under den här tiden ett lokalt maktcenter och i dåtidens Falkenberg fanns en borg varifrån länet styrdes. Borgen förstördes senare av Engelbrekt Engelbrektsson och hans trupper och slottslänet tappade sin ställning.
Läs mer

Näringslivet i Falkenberg

Näringslivet i Falkenberg har vuxit fram genom åren. Laxfisket har varit en viktig stomme i stadens näring och finns omtalat första gången redan på 1500-talet. Många gånger har stadens fiske beskrivits som Västkustens bästa. Under de senare delarna av 1800-talet stod laxfiskandet för en dryg femtedel av stadens näringsliv och nu för tiden uppskattas fisket i staden inbringa runt fem miljoner kronor varje år.
Läs mer

Sevärdheter i Falkenberg

Falkenberg är en populär turiststad med gott om sevärdheter och attraktioner. Inte minst är staden, och utsikten ifrån den, väl värt ett besök i sig.
Läs mer

Sport och föreningsliv i Falkenberg

Falkenberg har ett rikt föreningsliv och flera av stadens idrottslag tävlar på elitnivå. En av stadens mest kända klubbar är fotbollslaget, Falkenbergs FF.
Läs mer