Se en matlagningstävling utöver det vanliga när SM i utomhusmatlagning intar Falkenberg den 29 juni.

Lag från likväl närområdet som övriga Sverige kommer till Skrea strand i sommar för att kämpa om en av de åtråvärda platserna i årets SM-final i utomhusmatlagning. Tävlingen i Falkenberg är den fjärde av totalt sex deltävlingar innan den stora finalen i Skövde 15 september.

- Det kommer bjudas på underhållning och in-action matlagning när lagen på tid ska tillaga en trerätters måltid över öppen eld. Lagen får bara använda en förutbestämd råvarukorg, såklart fylld med råvaror från Falkenbergs Skafferi, säger Susanne Thorsson, projektledare Destination Falkenberg.

Förutom stekheta matlagningsdueller väntar en heldag med aktiviteter för familjen. Lär dig bland annat bygga ett vinskydd med scouterna, träffa vildmarksexperterna Juha Rankingen och Alf Andersson och gå på matmarknad med lokala delikatesser!

- Mat ligger oss varmt om hjärtat och Falkenberg har massor av möjligheter till friluftsliv så det här är en perfekt kombination. Vi gör det till ett event för hela familjen där tanken är att bjuda på inspiration och tips för att vilja pröva på själv, säger Thorsson.