Onsdag
17
Maj 2017
Värdshuset Hwitan & Tryckhallen Falkenberg

The Band Of Heathens

The Band Of Heathens
Någon sa att begreppet Americana-musik uppfanns för att fånga in The Band Of Heathens musik. Så är det säkert inte, men frågan är om något band bättre fångar begreppets essens och uttryckets attityd bättre än Americana-veteranerna från Austin, Texas. Bandet är ett av genrens givna flaggskepp.


"If we like TBOH…? They are the band we all struggle to be as good as, and they are better than ever..."
Så sa Rootsy-favoriterna Uncle Lucius frontman Kevin Gallagher under ett musiksnack på förra turnén. Allt TBOH rör vid låter så organiskt och självklart att man omöjligt kan undgå att referera till jättar som The Band och Little Feat. Har man upplevt bandet live så är det omöjligt att inte fundera på om inte TBOH skulle varit Grateful Deads naturliga arvtagare, om man inte vore så fokuserade på sångerna och bara släpper in jam som extra krydda. Att se bandet live känns lite som att Usain Bolt springa 100 meter. Man känner inte gränsen för bandets inbyggda musikaliska kapacitet. Bandet är sanslöst musikaliska och har ett oförskämt sväng, paketerat i en kostym som rymmer en oändlig kärlek till den amerikanska musiken och dess historia.

Vi har tidigare haft bandet här på väldigt uppskattade, men allt för korta turnéer. Vi vet att många kommer jubla när chansen på nytt ges att se bandet. Många musikälskare håller The Band Of Heathens allra högst och närmast sitt musikhjärta. Ett bra sätt att bekanta sig med bandets innersta väsen är att gå in på Spotify och avnjuta deras live-skivor. Det är inte ofta man tipsar om att börja med ett bandets live-plattor när man vill sälja in ett band. Det innebär så klart inte att man ska undvika studio-albumen.

Bandet har släppt fyra fullängdare och kommer med det pinfärska femte albumet "Duende" i vinter.

"I feel the album brings together all our influences, everything we've done over the years as a band,"

Det berättar Ed Jurdi som tillsammans med Gordy Quist varit rösterna och bandets ryggrad sedan starten. Han fortsätter om "Duende"

"We've touched on every part of our career… our roots, some singer/songwriter contemplative stuff, some high-energy rock ‘n' roll. It's all us, the record we were supposed to make. Ten years later, that's what keeps us coming back."

Vi har lyssnat på skivan och kan bara bekräfta att bandet samlat ihop sig och skapat deras vassaste och allra mest helgjutna album hittills. Det låter fantastiskt mycket The Band Of Heathens, så som bara dem kan låta. Det är oerhört kul att välkomna bandet tillbaka för en handfull datum i maj!
If you still haven’t caught up with this group yet then why not? They are magnificent live in concert, and [One Foot in the Ether] proves that they are just as excellent in the studio . . . I could carry on raving about every track on the album, but instead I will just highly recommend that you go out and buy this fantastic album. Also make sure you try and get to see these guys in concert as soon as you can.
Av MAVERICK

NORTHERN INDIANS
Det hela började egentligen 2010 när John Andersson klev in på mitt jobb och frågade om vi inte skulle starta ett band. Vi kände egentligen inte varandra då utan var mer bekanta på det där sättet som man är med så många när man bor i en småstad. Bandet som vi då startade lades ner efter två år men den musikaliska samhörigheten hade vi märkt av direkt så efter några månaders vila bestämde vi oss för att försöka på nytt, den här gången som en duo. Då det tidigare bandet hade tappat bort sig i en alldeles för utdragen skivinspelning så var vi angelägna om att spela in en skiva så fort som möjligt. Vi kontaktade våran bekant Jonas Eriksson och bestämde oss för att spela in med honom. Ledordet för hela inspelningen skulle vara "feeling".

Debutskivan "The great escape" spelades in under 9 dagar i januari 2015 och släpptes 27 maj 2015 på skivbolaget Rootsy. En sommar fylld av spelningar följde och i augusti gick vi in i en stor lada på Johns tomt för att spela in uppföljaren till "The great escape". Även denna gång tog det 9 dagar men nu gjorde vi allt själva. Efter en lyckad spelning på Live at heart i Örebro i september fick vi chansen att följa med som förband till den amerikanska singer/songwritern Joe Pug på en omfattande Sverigeturné. 22 spelningar på 27 dar blev det till slut. Matt Schuessler, bassisten i Joe Pug's band, gillade vad han fick höra från den nya skivan och erbjöd sig att mixa den.

I februari 2016 var nya skivan mixad och klar och releasedatum sattes till 20 maj. Tre spelningar som förband till Doug Seegers följde under våren och 18:e mars släpptes "Shameful behavior", första singeln från kommande albumet. 6:e maj kom andra singeln "Way up north" och bara 2 veckor senare släpptes nya skivan "No shelter in sight", även den på Rootsy. Vi älskar vårat band och vi älskar att det här bara är början på våran musikaliska resa tillsammans.

/Josef Eriksson, Northern Indians

I siffror

43 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

1526 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Värdshuset Hwitan & Tryckhallen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. The Band Of Heathens, Värdshuset Hwitan & Tryckhallen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj