Tisdag
5
November 2024
Falkhallens Blackbox Falkenberg

Lovísa Ósk Gunnarsdóttir – When the Bleeding Stops

Vallning, svettning, humör – välkommen att fira förvandlingen
Kom och var med när en professionell dansare och kvinnor från ditt eget grannskap tar sig an ett av våra sista tabun: klimakteriet. Humörsvängningar, vallningar, svettningar och torra slemhinnor är inga hemligheter, så varför behandlas de som sådana? Det är dags att omfamna övergångsåldern. I den här underhållande och utbildande föreställningen skärskådas såväl de fysiska förändringarna som de skamfyllda känslorna och tystnaden.

Med utgångspunkt i lokala kvinnors berättelser om klimakteriet skapar den isländska dansaren och koreografen Lovísa Ósk Gunnarsdóttir en rolig och varm gestaltning av denna mytomspunna epok – en hyllning till kroppen och dess åldrande.
Lovísa Ósk Gunnarsdóttir är en prisbelönt dansare som började uppträda hemma i vardagsrummet redan vid fyra års ålder. Under många år arbetade hon vid Iceland Dance Company och turnerade världen över. I fyrtioårsåldern drabbades hon av en skada som tvingade henne att ompröva sitt förhållande till sin dans och kropp. Med en magisterexamen i Performance practice vid Iceland University of the Arts vidareutvecklade hon sin konstnärliga praktik till att bedriva forskning om kroppens åldrande, historia och erfarenhet.
When the Bleeding Stops är ett performanceverk som tar sin utgångspunkt i Lovísa Ósk Gunnarsdóttirs personliga erfarenhet av att åldras som dansare. Verket turnerar internationellt och syftar till inget mindre än att förändra berättelsen om klimakteriet i det västerländska samhället.
Kvällens program:
Falkhallen öppnar: kl. 18.00
Introduktion med Ove Haugen: kl. 18.30
Föreställningen börjar: kl. 19.00
Eftersamtal med koreografen Lovísa Ósk Gunnarsdóttir
Medverkande/cred-lista:
Idé, koreografi och text: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir
Ljus- och ljuddesign: Brett Smith
Videodesign: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir med Brett Smith
Dansare: Lovísa Ósk Gunnarsdóttir, Kristjana Stefánsdóttir, Ólöf Ingólfsdóttir, Sveinbjörg Þórhallsdóttir
Tack till:
Sigrún Ólafsdóttir, Alexander Graham Roberts, Brogan Davison, Rebekka Ingimundardóttir, Egill Ingibergsson, Valdimar Jóhannsson, Reykjavík Dance Festival, Performing Arts Centre Iceland
Ett särskilt tack till alla fantastiska kvinnor som har deltagit i projektet.
Praktisk info:
Onumrerade platser i Falkhallens blackbox.
Insläpp ca 10 min innan start.
Fika finns att köpa.
Föreställningens längd, ca 45 min
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Ticketmaster.se stänger biljettförsäljningen 17.00 på föreställningsdagen. Från kl. 17.00 kan man köpa ev. kvarvarande biljetter direkt i entrén.
Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans

Biljetter & tider

Tisdag 5 November 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
Mer nöjen på Falkhallens Blackbox
Tisdag 1 Oktober 2024
I siffror

10 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lovísa Ósk Gunnarsdóttir – When the Bleeding Stops, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Maj