Fredag
6
December 2024
Ätrasalen Falkenberg

Hockeymorsa, hockeyfarsa

En romantisk komedi på hemmaplan.
Tidiga morgnar i en kall ishall – kanske inte de bästa förutsättningarna för en spirande romans, men det är just här, på läktaren, denna romantiska komedi utspelar sig.

Björn och Frida är två rätt ensamma singelföräldrar. Men under barnens hockeyträning möts de och blir förälskade. Björn visar sig vara extremt tävlingsinriktad och tycker att man spelar för att vinna. Frida är mest glad för att hennes son har roligt. I ishallen väcker sporten det absolut värsta och absolut bästa i dem båda.
Passion och våld kolliderar i denna gripande föreställning om kärlek - både till varandra, men också till vår älskade sport; ishockeyn.
"Hockeymorsa, hockeyfarsa" är skriven av den kanadensiska dramatikern, filmförfattaren och regissören Michael Melski. Pjäsen blev utnämnd till "Top Ten Plays of The Year" i Canada och har spelats flitigt i både Canada och i USA.
Föreställningen regisseras av Dennis Sandin som har en lång rad succéer bakom sig på bland annat på Malmö Stadsteater, Uppsala Stadsteater, Kulturhuset Stadsteatern. På Riksteatern regisserade han senast föreställningen "Vänninan"
På scen ser vi Philip Lithner och Stina Nordberg. Philip är utbildad vid Teaterhögskolan i Luleå och har bland annat arbetat på Malmö Stadsteater, Dramaten, Shakespearfabriken och Masthuggsteatern. Philip har medverkat i en mängd filmer och tv-serier och är just nu aktuell i Norrbottensteatern uppsättning av Fanny och Alexander.
Stina Nordberg är utbildad vid Teaterhögskolan i Malmö och har tidigare synts som skådespelare på bland annat Kulturhuset Stadsteatern, Uppsala stadsteater och Romateatern. Hon medverkade i Riksteaterns föreställning Åååå snälla följ mig .
Medverkande:
Philip Lithner
Stina Nordberg
Konstnärligt team:
Av: Michael Melski
Regi: Dennis Sandin
Scenografi och kostymdesign: Nina Fransson
Producent: Riksteatern
Press:
“Melski scores big with Hockey Mom, Hockey Dad” – Chronicle Herald
“Michael Melski writes like people talk and if that isn’t a definition of good dialogue then I don’t know what is” – Toronto Star

Praktisk information
Onumrerade platser
Rullstolsplatser och ledsagare bokas via Falkenbergs Turistinformation, 0346-886100
Arrangör: Falkenbergs Rikteaterförening

Biljetter & tider

Fredag 6 December 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

12 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
Boenden närmast Ätrasalen natten mellan 6 och 7 December.
I samarbete med Booking.com. Visa fler alternativ
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Ätrasalen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Hockeymorsa, hockeyfarsa, Ätrasalen

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Juli