Torsdag
2
Maj 2024
Falkhallens Blackbox Falkenberg

Andrea Peña & Artists

En koreografisk triptyk där 6 dansare interagerar med en maskin, en operasångerska och en DJ.
6.58: Manifesto är en koreografisk triptyk där 6 dansare interagerar med en maskin, en operasångerska och en DJ. De utforskar begreppen artificiellhet och konstgjordhet som implicita konstruktioner av vårt nutida samhälle. I vår efterindustriella verklighet är artificiellhet sammanvävd med våra kroppar och sinnen, och konstgjordhet påverkar våra interaktioner och upplevelser. I föreställningen går artisterna gemensamt igenom, upplever och förhandlar den vision vi har om morgondagens människa.
Om Andrea Peña
Ursprungligen från Colombia är Andrea Peña en mångsidig konstnär vars kreativa praktik sträcker sig över områdena konstinstallation, koreografi och design. Hennes verk fokuserar på skapandet av kritiska, alternativa, performativa och spatiala universum som ifrågasätter individen i samhället.
Peñas koreografiska språk kännetecknas av dess sårbarhet, komplexitet och rika fysikalitet. I koreografin finns också en konceptuell forskningsansats. Efter en professionell karriär som dansare med BalletBC och Les Ballets Jazz de Montreal grundade Peña kompaniet Andrea Peña & Artists år 2014. Kompaniet har mottagit många utmärkelser, bland dem Hong Kong International Choreography Award 2018 och Banff Arts Centers Clifford E. Lee Canadian Choreography Award 2018. Andrea Peña & Artists är kända för att skapa kritiska, alternativa och rumsliga universum som bryter våra föreställningar om en förnuftig mänsklighet.
Med en bakgrund inom industridesign får Peña inspiration från visuell konst och rumsliga kvaliteter i sitt skapande. Hon ifrågasätter kroppen som ett material som existerar i förhållande till tid och rum. Peñas verk inbjuder till kollektivt ifrågasättande av politiska och filosofiska ideal som utgångspunkt för det konstnärliga undersökandet. Koreografiskt söker verket närvaro snarare än prestation, genom en sammanställning av komplexa idéer som undersöks i kroppens fysiska potentialer som ovanliga tillstånd. Mot att generera ett fysiskt språk som inkarnerar dessa tillstånd och avslöjar och kommunicerar det konceptuella ramverket för stycket till publiken.
SKRIFTLIGT MANIFEST
1. Som människor är vi fast i artificiellhetens konstruktioner. Ändå upphör vi aldrig att existera i vår hängivenhet och överlämnande till oss själva och varandra.
2. Som människor har vi förmågan att undergräva artificiellhet för att hitta kollektiva och individuella nivåer av medvetande. Måste vi undergräva för att hitta oss själva och varandra?
3. Som människor är vi skapare och konsumenter av artificiellhet. Ändå är det genom djupet av vår fysiska, emotionella och mentala sårbarhet som vi strävar efter att hitta oss själva och varandra.
Kvällens program
18:00 Foajén och servering öppnar.
18:30 Introduktion till föreställningen med Ove Haugen
19:00 Föreställningen börjar
Praktisk info:
Onumrerade platser i Falkhallens blackbox.
Insläpp ca 10 min innan start.
Fika finns att köpa.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Ticketmaster.se stänger biljettförsäljningen 17.00 på föreställningsdagen. Från kl. 17.00 kan man köpa ev. kvarvarande biljetter direkt i entrén.
Mer info på www.rumfordans.se
Arrangör: Rum för Dans
Konstnärligt team:
Agent: Mickaël Spinnhirny, Agence Mickaël Spinnhirny
Koreografi: Andrea Peña
Artister: Kevin Delaney, Benjamin Landsberg, Erin O'loughlin, Francois Richard, Laura Toma, Marcio Vinicius Silveira
Sopran: Erin Lindsay
Ljusdesigner: Hugo Dalphond
Ljuddesigner: Marc Bartissol (dull)
Dramaturg: Mathieu Leroux
Konstnärlig rådgivare: Helen Simard
Repertoar: Rebecca Margolick
Kostym: Polina Boltova och Rodolfo Moraga
Dekor: Alexis Gosselin
Kodkonstruktion: Cyrus Khalatbari och Jonathan Chomko
Porträtt: Bobby León
Fotograf: Romy G Benneli med Marcio Silveira, Laura Toma, François Richard och Erin O'Loughlin
Samproducent: Banff Center for Arts and Creativity
Premiär: Agora De la Danse
Med stöd från: Banff Center for Arts and Creativity - Clifford E. Lee Choreography Award 2018, Canada Arts Council, Quebec Arts and Letters Council, DanseDanse Créateur en Mouvement, Arsenal Art Contemporain, Maison de la Culture Claude-Léveillée.

Biljetter & tider

Torsdag 2 Maj 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

28 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Andrea Peña & Artists, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari