Torsdag
11
April 2024
Falkhallens Blackbox Falkenberg

Lo Ragnar och Nino

En poesiföreställning om glesbygd, tro och identitet.
Lo Ragnar & Nino är en poesipärla i två akter. På scen får vi se Lo Ragnar Lindström och Nino Mick framföra sina dikter. Det blir medryckande och berörande när nyskrivna texter blandas med nyskriven musik.

Lo Ragnar diktar om glesbygd i norra Sverige, myrarna och skogarna. Men det handlar också om arv, kropp, hem och kärlek. Vi kommer att färdas genom årstiderna i Västerbotten med hjälp av knivskarpa ögonblicksbilder där vi bland annat får ta del av en kärlekshistoria om att hitta hem i en annan person. Alla dikter knyter an till olika årstiderna uppe i norra Sverige. I grunden finns ett intresse för relationen mellan människa och natur.
Sommaren 2022 vann Lo Ragnar Aftonbladet Kulturs skrivartävling Min eld.
Nino blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015. Nu framför Nino sin nya diktsvit Hej helvetet, en resa till själens botten. Vår berättare är Lucifer, som mår skit. Hen har störtats från himlen och söker desperat ett språk för upplevelsen och sorgen. I processen hamnar hen i krig med både sig själv, en flock svarta får och Gud. Är Lucifer dömd för evigt? Arvet från och uppgörelsen med kristen tro och kyrka är centralt i Ninos poesi, liksom sexualitet, familjeband och kärleksrelationer.
Både Lo Ragnar och Nino belyser icke belysta platser, inre som yttre. Deras dikter har beröringspunkter men helt egna uttryck.
Av och med: Lo Ragnar Lindström och Nino Mick
Scenografi och kostym: Toni Tora Botwid.
Ljuddesign: David Gülich.
Dramaturg: Jani Lohikari.
Regissör: Anna Novovic.
"Poeterna Lo Ragnar Lindström och Nino Mick åker på predikantturné om kropp, natur och Lucifers depression. Tillsamman skapar de den publik och kritikerhyllade poesipärlan Lo Ragnar & Nino. Lo Ragnar Lindström vann Aftonbladet Kulturs skrivtävling 2022. Den undersöker relationen mellan människan och natur och diktar om Västerbottens glesbygd, myrar och skogar. Det handlar om arv, kropp, kärlek och om att hitta ett hem i en annan människa. Nino Mick blev svensk mästare i poetry slam 2013 och tilldelades Svenska kyrkans kulturpris 2015 och släppte 2023 sin kritikerrosade debutroman Vulcan. Nu framför Nino Mick sin nya diktsvit Hej helvetet, en resa till själens botten. Med avstamp i arvet från och uppgörelsen med kristen tro diktar den fram berättaren Lucifer som har störtats från himlen och desperat söker ett språk för upplevelsen och sorgen." Riksteatern pressrelease
Press:
"När Riksteatern sammanför Lo Ragnar Lindström och Nino Mick för en iscensatt lyrikturné är det lätt att tänka att deras gemensamma nämnare är utanförskap. I stället delar de en strävan mot det vackra, skriver Anna Håkansson." DN
Information om arrangemanget:
Föreställningen börjar kl 19.00.
Numrerade platser i Falkhallens blackbox.
Rullstols- samt ledsagarplatser bokas via Falkenbergs Turistinformation på telefon 0346-88 61 01.
Arrangör: Falkenbergs Riksteaterförening

Biljetter & tider

Torsdag 11 April 2024 19:00 Boka hos Ticketmaster
I siffror

25 st

har besökt evenemanget på Falkenberg.com
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Falkhallens Blackbox). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Lo Ragnar och Nino, Falkhallens Blackbox

POPULÄRT I Falkenberg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Falkenberg.com kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Falkenberg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Ticketmaster

Sortera efter

 

Februari